2011. január 20., csütörtök

Őszibarack lekváros muffin


Nagyon sokszor készítem ezt a tésztát, végtelen számú a lehetőség. Most először csináltam lekvárral, többnyire befőttel vagy friss gyümölcsökkel készítem. Nagyon finom ananásszal, barack befőttel, meggyel, ribizlivel.
Lássuk a receptet:

Hozzávalók:
25 dkg liszt
5 dkg kókuszreszelék
2 és fél tk sütőpor (nem szoktam méregetni, egy egész zacskóval beleborítok)
egy csipet szódabikarbóna
1 tojás
12,5 dkg cukor
0,8 dl növényi olaj
2 dl tejföl vagy natúr joghurt

A lisztet, kókuszreszeléket, sütőport és szódabikarbónát egy tálban jól összekeverem.
Egy másik tálba kikeverem a tojást a cukorral, hozzáöntöm az olajat és a tejfölt. Ha friss gyümölcsöt vagy befőttet használok, akkor azt is hozzákeverem. Összeöntöm a két tál tartalmát és a formákba kanalazom. Mivel most lekvárt használtam, ezért úgy csináltam, hogy a formába került egy kanál tészta, egy kiskanál lekvár, majd még egy kanál tészta.
Sütőtől függően 180°-on kb 25-30 perc a sütési idő.
Jó étvágyat hozzá!!!

Eredeti recept forrása:
Jutta Renz: Még több muffin

Nincsenek megjegyzések: